Az AKG magyarországi látogatása után elismerően nyilatkozott kórházainkról

AKG Architekten für Krankenhausbau und Gesundheitswesen látogatása Magyarországon 2017. szeptember 21-24. között megtörtént.
Csak pozitív visszajelzéseket kaptunk a látogatás során és azután is.
Őszinte tiszteletemet és köszönetemet szeretném kifejezni Péternek, aki megengedte, hogy Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetet megtekinthessük, Évának aki remekül megszervezte a látogatást, Dr. Dénes Zoltán orvosigazgató úrnak aki Intézet részéről köszöntött bennünket és Vámos Tibor ergoterapeuta úrnak, aki az Intézet megtekintése során is számos izgalmas információt adott.
Külön köszönet illeti Szőkedencsi Géza építész kollégámat az előkészítésért és a kiváló helyszíni előadásért.
Német kórháztervező kollégák már az érkezésük napján megtöltöttek egy autóbuszt és a látogatás utáni visszaúton már elmondták, hogy az épület véleményük szerint nemzetközi mérce szerint is megállja a helyét.
Délután a Gellért szállodában tartott taggyűlésen Krizsán András DLA, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke köszöntötte a vendégeket, majd tartalmában és előadásmódjában is magas színvonalú ismertetést hallhattunk Horváth Csabától, az ÁEEK EBP műszaki igazgatójától az Egészséges Budapest Programról, mindkettőt nagyon szépen köszönöm.
Az este közös hajókirándulással egykötött vacsorával zárult, amelyen Budapest gyönyörűen kivilágított nevezetességei és a 4BARDS Rock Band zenéje adott hátteret a szakmai és személyes beszélgetéseknek.

Másnap a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kecskeméti telephelyén az Anya-gyermek és Szív-érrendszeri központ épülete  és a Szegedi Tudományegyetem 410 és 265 ágyas Klinikáinak meglátogatása vívta ki az elismerést.
Itt is csak pozitív visszajelzéseket kaptunk a látogatás során és azután is.
Őszinte tiszteletemet és köszönetemet szeretném kifejezni Prof. Dr. Facskó Andrea elnök asszonynak, aki megengedte, hogy SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központot megtekinthessük, Mariannak aki remekül megszervezte a látogatást, Prof. Dr. Piffkó József orvosigazgató és Prof. Dr. Petri András igazgatóhelyettes uraknak a kiváló előadásokért, Rósa Júlia és Bakri Attiláné gondnokoknak, Védelmi és Szolgáltatási Iroda munkatársainak és minden kollégának, aki a Klinika megtekintése során is számos izgalmas információt adott.
Külön köszönet illeti Ács István és Szőkedencsi Géza építész kollégáimat a kiváló helyszíni előadásért.
A látogatás után egy rövid séta következett Szeged Belvárosában, majd a Katedrális étteremben gyönyörű környezetben zajlott le a díszvacsora.
Ismételten köszönöm német kollégák nevében is a lehetőséget és segítséget, küldöm a látogatók csoportképét, és a megtekintett épületekről szóló német nyelvű beszámolónkat, melyet a taggyűlésen mindenki megkapott nyomtatott formában.

Szívélyes üdvözlettel:
dr. Kiss Zsolt István
építész vezető tervező
Magyar Építőművészek Szövetsége
Kórházépítészeti Munkabizottság vezetője