Category Ipari ép.
Iroda ép.
Portfolio's Title: Budatétény Növény utca logisztikai és üzleti park fejlesztés Client's Name: White Star Real Estate Kft. Lead Designer: Fátyol Tibor, Töős György Team: Beretvás Krisztián, Katona Tünde, Lencsés Zoltán, Ujhelyi Katalin Parameters: 63 540 m2 Portfolio's Year: 2019

Építtető olyan üzleti parkot kíván létrehozni, amelyben az ipari épületek elegáns irodaépületrészekkel kiegészítve minőségi munkakörülményeket kínál a leendő bérlőknek korszerű infrastruktúrájú, parkosított környezetben.
A tervezési terület Budapesten, a 22. kerületben található, a Campona bevásárlóközpont mögött. A XXII. kerületet érintő két nagyvasúti vonal Budapest − Pusztaszabolcs és a Budapest − Székesfehérvár által, valamint a Növény utca határolja.

A 15 hektáros telekre 3 ütemben 6 épület fog épülni 51.710m2 földszinti alapterülettel. Három csarnokhoz (1,3,6. épületekhez) önálló háromszintes irodaszárny kapcsolódik, a többinél (2,4,5. épületek) mezzanin irodák és szolgálati blokkok lesznek kialakítva több, mint 15 ezer m2 iroda bérleményi területtel.

Alapkiindulás volt, hogy az önálló irodaszárnyak megjelenésükben zöldfelületbe ágyazott, barátságos üzletiparkként fogadják az itt dolgozókat és az ügyfeleket. A 60-130 m hosszú épületeket ezért keresztszárnyakkal tagoltuk. Az emberléptékű fásított udvarokba érkezés, bentről pedig az ezekre való kilátás minőségi munkakörnyezetet sugall. Ezt kívántuk erősíteni az épület hangsúlyos vízszintes, szalagablakos, illetve sávos fémburkolatos tagolásával, nagy ablakfelületekkel és a sötét színárnyalatú ragasztott klinkertégla-burkolattal. A homlokzatfelületeket tovább tagolják a kiugró fém-üveg dobozok.
A településképi véleményezési eljáráson a kerületi tervtanács, élén a főépítésszel egyhangú támogatásáról biztosította a bemutatott tervet. Jelenleg folyik az építési engedélyezési eljárás.

A portfolio.hu oldalon megjelent:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/raktar/hatalmas-fejlesztes-keszul-a-campona-melle-ez-lehet-a-budapesti-e-kereskedelem-kozpontja.324463.html

és a Napi.hu oldalon:
https://www.napi.hu/ingatlan/uzleti-park-buda-raktar-iroda.684370.html