Category Középület
Portfolio's Title: ELI Lézerkutató Központ Client's Name: ELI-HU Kutatási és Fejlesztési Nonprofit Kh. Kft. Lead Designer: Szőkedencsi Géza, Orbán Csaba Team: Besnyői Rita, Menyhárt Gergő, Szlovicsák István, Debreczeni András, Hoffman Tamás, Kövér Zoltán, Kutasi Dániel, Molnár S. Gergely, Bárdos Gabriella, Belsőépítészet: Töős György, Somogyi Tamás, Somogyi Veronika, Pintér Tamás Parameters: 15.347 m² beépített terület, 30.697 m² bruttó szintterület, 23.538 m² nettó alapterület Portfolio's Year: 2013

Fotók: Szentiváni János

Fogadóépület az ELI-ben:

A teljes tudáspark főbejárata a tengelyek metszéspontjában kialakuló üveg előcsarnok, amely a belső területekre is betekintést enged már a megérkezéskor.A kapcsolódó mellékszárnyak első eleme maga a tudásközpont, amely az üvegdobozba zárt „agy” formájával különbözik a további épületszárnyaktól.
Az érkezőkkel szembe forduló épületszárny egyedi, a létesítmény szellemiségét megjelenítő arculattal bír. A légies, anyaghasználatában high-tech épületrészbe, egy üvegházba, mint egy vitrinben jelenik meg a tudásközpont funkciót szimbolizáló AGY amorf tömege. Fentieket egészíti ki a sétányról látható, vízen lebegő piros „objekt” ami az ELI 3D-s logója. Az ikonikus konferencia-mag és a karakteres struktúrájú hosszanti épülettömeg mindenkori hivatkozási pontja lehet a komplexumnak.

További képek és részletek a Kutatás szűrőben.