Category Tervpályázat, Díj
Portfolio's Title: Etelka Sori fedett sportuszoda, Szeged – Országos Titkos Építészeti Tervpályázat 2. díj Client's Name: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Lead Designer: Szőkedencsi Géza Team: Huszár Zsófia, Lencsés Zoltán, Menyhárt Gergő Parameters: összes nettó alapterület: 14645 m2, 50 m-s versenymedence, 25 m-es bemelegítő medence, tanmedence Portfolio's Year: 2016

Részlet a műleírásból:
Közösségteremtés – találkozási pont, kiülési lehetőség
Az uszoda mellett kialakított három tér – fogadó tér, városi tér, elosztó tér – a középületi funkció rangjához méltó teret képez a megérkezéshez, egyben találkozási pont és kiülési lehetőség egyaránt.
Kertkapcsolat – napozóterasz, tetőterasz
A medence terek közvetlen (versenymedence közvetett) kertkapcsolata megteremti a természeti kapcsolatot a zöldfelülettel, a „stranddal”, a friss levegővel, mely teret enged a pihenésnek, az ellazulásnak. Az uszoda maga is zöldtetővel és napozó terasszal fedett, így bár jelentős beépítést jelent, mégis megőrzi a terület zöld „sziget” jellegét, ezzel is segítve a rekreáció, a sport, a „vízi élet”optimális együttélését.
Belső térszervezés – átláthatóság, keleti-nyugati tengelyű térszervező erővonal
Egyszerű tájékozódás, nyilvánvaló áramlások a főbejárattól a medence térig, valamint a főbejárattól a lelátókig (kelet-nyugati tengelyű mozgás).
Egyúttal átláthatóság a funkciók láncaiban, például:
előcsarnok – versenymedence – bemelegítő medence – kondicionáló terem – kert
előcsarnok – étterem – büfé – terasz – tanmedence – wellness – lazító medence – kert
előcsarnok – emeleti galéria-lelátó feltöltés – lelátók – teraszok

Részlet a tervpályázat zárójelentéséből:
“Beépítési javaslata kiírás szerinti, környezetének rendezésére és fejlesztésére kidolgozott megoldása kiemelten színvonalas, és érzékeny. A pályamű racionalitást tükröző, összefüggéseiben átgondolt, jól megtervezett épület benyomását kelti, kulturált és látványos térszervezési megoldásokkal.”
“Az épület funkcionálisan alapvetően jól átgondolt. Térszervezése elegáns és nagyvonalú. …. Alaprajzai jól működőek. A beléptetési útvonalak egyszerűek és következetesek. …  Szimpatikus az emeleti galérián elhelyezett büfé, ahonnan a tanmedencére látni. … Az étterem elhelyezése ötletes, az étterem előtt kialakított városi tér élővé teszi környezetét.

“A 16-os sz. pályamű elsősorban kiérlelt alaprajzi rendszere és funkcionális erényei miatt érdemelt 2. díjat.”