Category Iroda ép.
Ipari ép.
Portfolio's Title: Ferihegy Üzleti Park Client's Name: AIG Lincoln Lead Designer: Töős György Team: Bodzsár László, Dombi Miklós, Pintér Tamás Parameters: 46.000 m² raktár, 12.000 m² iroda Portfolio's Year: 2002

A Ferihegyi Nemzetközi Repülőtér környezete, a fejlett európai országok repülőtereivel ellentétben nem rendelkezik olyan létesítményekkel, melyek lehetővé tennék a repülőtéren keresztül szállított áruk feldolgozását, csomagolását, raktározását, elosztását és az ezekkel kapcsolatos adminisztráció elvégzését. A fenti tevékenységeknek helyet adó, hosszútávon bérelhető raktár és irodaterületekre itt nagy szükség van.
A 40.000m2-es „A” és „B” épületek inkább logisztikai központok, ahol a fő funkció a raktározás, „C” épület viszont inkább többfunkciós un. „cargoépület”, melyben a raktár és irodaarány közel azonos (6000-6000m2). Az épület fő funkciója: magas felszereltségű irodák kiegészítő raktározási tevékenységgel. Elsősorban a légi szállításban érdekelt cégek igényeit hivatott kielégíteni. Kialakításánál cél volt a magas szintű flexibilitás, mivel nem ismert egy konkrét bérlő alapterület igénye, térkapcsolási elvárásai, bútorozási elképzelései. Ezért fontos volt, hogy már minimális, 150m2 körüli irodaterület is önállóan bérbe adható legyen. Ugyanakkor nagy, 2000-3000m2-es igény esetén akár több szekciót is össze lehessen kapcsolni.
A 2004-ben felépült együttes megjelenése e belső útról, a Lőrinci útról és a vasút felől inkább korszerű technológiai parkot sugall, mert a fejépületek téglaburkolatú irodaházak, parkosított udvarokkal tagolva.