Category Egészségügyi ép.
Tervpályázat, Díj
Portfolio's Title: Idősek otthona, Baross u. 100 - Országos Titkos Tervpályázat 1. díj Client's Name: Fővárosi Önkormányzat Lead Designer: Töős György Team: Gáspár Judit, Lenzsér-Mezei Kata, Fátyol Tibor Parameters: 150 fős Portfolio's Year: 2007

„A pályamű az „A” jelű épület mindkét szárnyának megtartása mellett alapvetően helyes beépítésre adott javaslatot, a terv szerinti terület-felhasználás igen kedvező, kiegyensúlyozott… A terv építészeti alapkoncepciója a visszafogott, mértéktartó tömegformálás és az azzal összhangban lévő részletképzés, mely jó arányú, barátságos megjelenést eredményez… A terv kifejezett erénye, hogy komolyan vette az „A” épület megőrzésének igényét, sőt megoldásaival nem csak azt igazolta, hogy a rekonstrukció során az épület mindkét szárnyának adekvát rendeltetés is adható, hanem azt is, hogy az igényes felújítást követően maga az „A” épület építészetileg is felértékelődik.”
A tervezett új épületszárnyak a Baross utca felől nézve mind földszintesek, míg az Irányi Dániel utca felől kétszintesek a terepadottságok miatt. A tervezett létesítmény tagoltsága miatt pavilonos jellegűnek tűnik, ám az összes épületszárnyat mindkét szinten összekötöttük. A „pavilonok” közti különböző méretű, formálású udvarok eltérő egészségi állapotú lakók számára szolgálnak egyéni pihenésre, sétára vagy éppen együttlétek, közös időtöltés, játékok céljára lehetőséget. A részben terepbe süllyesztett új épületszárnyak markánsan elkülönülnek a felújításra kerülő egykori vadászkastélytól („A” épülettől). Utca felé zárt támfalukkal ill. kerítésfalukkal szándékosan el kívánjuk választani a csendet, békét kívánó új lakókörnyezetet az autóbusz- ill. teherautó forgalommal is terhelt utcától, és a néhol rendezetlen, elhanyagolt környezettől.