Category Tervpályázat, Díj
Portfolio's Title: Skanska Nordic Light III - Irodaház generáltervezői tender Client's Name: Skanska Property Hungary Kft. Lead Designer: Szőkedencsi Géza Team: Huszár Zsófia, Menyhárt Gergő, Belsőépítészet: Csővári Linda, Demeter Ágota, Kerttervező: Kontra Dániel Parameters: GBA (összes bruttó alapterület): 22.000 m², GLA: 12.990 m² Portfolio's Year: 2016

A koncepciónk a következő alapvetésekre épül:
Az épület feltárási és közlekedési struktúrájának kialakításakor fontosnak tartottuk, hogy a meglévő K-NY-i passzázs mellett kijelöljünk egy új irányt is, ami az ÉK-DNY-i telekhatárral párhuzamos. Ez az új tengely egyrészt kijelöli a bejáratot, a lobbyt, másrészt feloldja a geometriából adódó ellentmondásokat.
Az étterem telepítésénél fontosnak tartottuk a belső kert felé nyíló teraszok kialakítását a megfelelő benapozottság és tájolás irányában
Csendes, komfortos, zöldben gazdag lokáció kialakítását igyekeztünk megvalósítani, amihez a belső kert, a tetőkertek, a penthouse szintek jó tájolású panorámás kertjei, a félátriumok, stb. nagyban hozzájárulnak.
A gazdaságosság mellett különös hangsúlyt fektettünk arra, hogy egyszerű építészeti formanyelvvel bíró épületet hozzunk létre.
Az építészeti minőség javára csak a legszükségesebb helyeken engedtünk a szorításból, melyek a következők: lobby tere, homlokzatba bemart „félátriumok”, Véső utcai tetőterasz.
A belső struktúra kialakításakor arra törekedtünk, hogy minél magasabb GLA értéket érjünk el. A nagy alapterületű bérlői igény miatt egy darab, az épület súlypontjában elhelyezett vertikális közlekedő maggal biztosítjuk az irodaterületek elérését. Azonban szintenként akár 4 kisebb bérlemény is kialakítható.